Sunday, April 3, 2011

andra gången gillt: ZOYA Indigo

jag lyssnar på...nähä, ingen musik alls, kanske dax att dra igång Spåttifaj eller så

Jag hade bestämt redan innan att jag ville köra det här lacket, Indigo, som nästa manikyr, delvis längtade jag efter färgen, delvis ville jag vara lite fin på en kompis födelsedags-afternoon tea. F ö är snittar med cheddar och dijonsenap skiten. Verkligen.

*dräggla okontrollerat*

Dumt nog hade jag de vanliga Zoya-problemen, vet inte vad det är med mig men det kletar rejält, däremot var det egentligen inte särskilt svårt att lacka med. Dock; darriga händer + kladdigt borstskaft + mörk färg=försiktighet anbefalles.

Hursomhelst blev det felfritt den här gången!

Tre lager fick jag ta för att vara säker på täckningen. Enda andra anmärkningen var att jag tyckte det hela blev väldigt repigt och matt förvånansvärt snabbt. Ingen aning om varför, kör ju samma överlack jämt mer eller mindre och andra mörka färger har inte blivit skabbiga såpass snabbt. Ytterst mysko. Bilderna är ett par dagar gamla, det har varit supertrist väder på sistone så det var bara att vackert hugga första bästa lilla solglimt.


indirekt ljus
sol, sent på dagen detta
lite trist att glittret är så sparsamt på nageln när det ser så fint ut i flaskan, men så är det ju nästan jämt med den här typen av lack...

Det var första gången jag bar det här 'på riktigt' jag lackade med det en gång sent i somras redan men plötsligt kändes det bara fel och jag tog bort det innan det ens hunnit torka. Nu gillar jag det betydligt bättre! Jättevacker färg egentligen, påminner mig om blåbär...

Today I have the Zoya polish Indigo to show, I chose it for a friend's birthday party and it looked good on the night, but got scratchy and dull very quickly. I haven't seen anything like it really. No other Zoyas have behaved like that for me, and I always use the same brand topcoat(Seche Vite) Odd.
Three coats here, I did have a bit of trouble with this one, it seemed to be goopier than other colors. Coupled with my general tendency to paint slowly and deliberately, not the best combo. The color however is so beautiful, so, you're forgiven, Indigo... ;)

2 comments:

Anonymous said...

This polish looks really cool!!
- Liz

sparris said...

It is! Just don't expect a total bling-fest... :)