Thursday, January 6, 2011

ZOYA Shawn.

nu spelas: Winter Story - Chiba Saeko

Jag ska villigt erkänna att jag innan mitt lackintresse bröt ut på allvar inte riktigt begrep dealen med krämlack. För mig var det den absolut tristaste finishen, bara platt, black färg och inget mer. Jag gillar när det glittrar och har sig och har haft en speciell fäbless för saker som är duokroma eller lack/annat smink med en flash som jag tror det kallas, i en annan färg. Minns fortfarande hur coola jag tyckte mina Jane Hellen-läppglans var, rosa med blått skimmer. På gymnasiet... >_<

Bar även ögonskugga som var saffrans/senapsgul with a vengeance på den tiden :O Nu kan jag knappt peta dit kajal med hedern i behåll. Hur fan sminkar man sig?

Det lack som ändrade min syn på krämisarna var BARIELLE A Bouquet for Ava(kan ses på en för mig hyfsat färgmässigt korrekt bild här, även om jag upplever det aningen mörkare, mer kulört och petrol-aktigt. men vissa färger är ju ökända för att ställa till det för kameror, och mycket lite verkar ha hänt sedan vi gick över till digitalt, blåsippor var ett härke även för tio år sen...)

Jag kunde knappt sluta stirra på A Bouquet när jag bar det, i juni nån gång. Det var nåt med den blanka, glassiga ytan som sög in mig. Och vilken färg! Vi kan säga att det blivit en hel del lack till i den färgfamiljen sen dess.

Häromdagen var det dags igen för lite kräm kände jag, och valde ZOYAs Shawn som var en del av höstkollektionen Wonderful. Köpte det och Cola, de andra lockade mindre.

Var lite orolig för hur det skulle gå, jag använde inte Zoyas egna över/underlack och har haft intrycket av att det kan bete sig lite...underligt i vissa kombinationer.

ORLY Bonder och NUBAR Diamont har jag här, och det gick bra. Pust...
(om man däremot slänger ner pasta i en kastrull med ångade, kokande vatten med halvtorrt överlack på naglarna så får man....matt överlack. FYI.)


indirekt ljusblixt


Lacket var tunt men inte problematiskt att peta dit, jag körde tre lager.
Dumt nog så mörknade lacket synbart medan det torkade, gick att se redan medan jag la på lager #2 & 3 i elljus men såhär morgonen efter så ter det sig ungefär såhär i de flesta belysningar:
Jag som ville ha ett ärtgrönt lack och inte nåt halvvampigt =_=

Skillnaden mellan vått och torrt lack syns bättre här nedan.Det är ju fint och så, men jag hade önskat att det behållit färgen som den var.

Har någon annan upplevt detta?

2 comments:

Anne said...

Men wow vad fina alla BARIELLE lacken är!! Gillar särskilt Myrza's Meadow.

sparris said...

Ja men eller hur?!
Myrza's Meadow bor hemma i min Helmer, så den ska du få se! :)