Saturday, January 29, 2011

BARIELLE Falling star.

ur högtalarna: Minna no asa från Sasameki Koto OST~Sasameki Oto

Ännu ett av de snabbswatchade lacken från Barielle, ännu ett från ALU-kollektionen.

Nu när jag tittar på bilderna kan jag inte riktigt bestämma mig för om jag gillar det helhjärtat eller tycker det ser ut som en sjukdom-de där glitterkornen i relief ser lite....hm. Vi lämnar det. ^^

Blåfärgen är det dock inget fel på, och även om man kan oroa sig för att glittret inte ska orka lysa igenom basen när lacket kommer på nageln så var det verkligen inget problem. Fint med runda flingor också!



indirekt ljus




sol, om än svag



det får bli två flaskbilder idag, ville få med reflexen i kopparglittret




Lacket var lite kladdigt att ha och göra med, inte farligt men ändå värt att notera. Färgen ser mesta tiden ut som på översta bilden, det blev lite urtvättat i full sol.
Detta är nog det enda lack med kopparglitter jag sett eller känner till, vore kul med fler lite mer udda kombinationer. Tips?

Wednesday, January 26, 2011

ZOYA Gwin.

nu spelas: DJ Okawari~Evening comes 2 från Mirror

Imorse vaknade jag och visste nästan på en gång att idag, idag blir det oranga naglar!

Visste nästan lika snabbt att det skulle bli just ZOYAs lack Gwin från förra årets vårkollektion Reverie(kika på alla lacken här om du vill). Ett höstlövs- eller paprikaorange(tomatorange?) lack med skimmer i grönt, intressant och udda. Skimret framträder aningens mer gul-guld på nageln, men det är helt okej!

Trevligt nog visade sig solen för mig så jag kunde beundra färgen ordentligt =)


indirekt ljus



sol! soool!



färgen är mer livlig och intressant på nageln än i flaskan, ofta brukar det vara tvärtom tycker jag



och så en extrabild, bafatt


Här var det inga problem att lacka, färgen flöt på hur bra som helst, penseln uppförde sig och lacket kändes varken för tunt eller tjockt. Guldstjärna!

(Två lager.)


Och för att skoja till det lite, här är en låt ;)

Monday, January 24, 2011

BARIELLE Blackened Bleu.

nu spelas: här är tyst förutom fläktsus...

Här har vi nu del ett i serien "sparris tokswatchar barielle-lack i den döende vintersolen". Eller nåt sånt.

I söndags var det fint väder, så självklart tänkte jag tugga mig igenom de 3 sista lacken från Barielle och ha en liten hög med material att posta under veckan. Förberedelse is king!

Tyvärr hade jag dock inte varit förutseende nog att ladda kamerabatteriet i förväg så när jag väl kom till skott var det en kamp mot tiden värdig krigsrubriker :D

Nå. Här har vi ytterligare ett lack ur kollektionen Barielle arbetade fram med All Lacquered Up. Slate of Affairs har jag redan visat, utöver dem har jag även Falling Star(hm, det är ju väldigt mycket snygga lack i kollektionen...är det nåt mer jag "behöver"? *host*). Det kommer senare!

Till skillnad från tidigare lack var det här helt i sin ordning vad gäller formula, tunt men det hjälps ju inte om det tjusiga skimret skall orka lysa igenom.
Och tjusigt är det! Var egentligen inställd på att swatcha mina tre lack och sedan göra riktig manikyr med nåt helt annat, men när jag var färdig med det här-som f ö var det sista i raden och jag fick krypa längs väggarna och dra undan gardiner för att få någon solbild-så var jag helt besatt av det att jag bestämde mig för att bära det i några dagar till. =)

Transparent svart bas med blått fint skimmer/glitter som drar åt grönt, mina associationer går till blåbär där den vita vaxytan gnuggats av och man ser det svarta inunder.

Vådligt läckert!



indirekt ljus


sol!



bara kolla på skimret! jag blir alldeles till mig...


Lacket kröp bort från tipparna vilket syntes rätt mycket nästa morgon, men det kan ju ha varit dels för att jag inte målade under kanten, dels var rätt frikostig med Seche Vite.

Tittade lite löst efter vårnyheter från Barielle men en snabb koll gav inget. Någon som siktat något?

Friday, January 21, 2011

CHINA GLAZE Knotty.

nu spelas: Flashbaxx~Sandbank

Jag måste erkänna att den här senaste kollektionen från China Glaze inte skrämmer upp min puls i några större höjder. Marint tema har aldrig lockat mig, jag hatar alla dessa kläder i vitt/blått och lite rött som tycks dyka upp vareviga sommar och har så gjort sedan jag blev medveten om det som kallas mode. Knappar med ankare på får tänderna att krulla sig på mig. Hela seglingsgrejen-nääähhh. Bort.
Dessutom, som helhet tycker jag den här bunten lack ser stökig och rörig ut att titta på, ger lite samma känsla som att gå genom IKEAs barnavdelning, alla fyra primärfärgerna rött/gult/blått/grönt PLAFF på en och samma gång. Gillade det inte när jag var liten och jag gillar det inte nu.

Här är det enda lack jag ville ha från dessa-Knotty. Liksom jag har en böjelse för röda glitterlack så har jag en liknande fäbless för nudelack med skimmer/glitter, jag tycker inte alls de är tråkiga utan gillar kombon lugn nyans + bling.


naturligt ljus, det var ett under att jag lyckades få en någorlunda skarp bild med dagens usla ljusstyrkor :/




blixt



här är väl den mest färgnära bilden tror jag, varmare och mindre genomskinligt

Färgen påminner mig om smörkola och är väl egentligen aningen tveksam mot min hudton, men under dämpad belysning och lampljus ser det helt okej ut! Medan jag höll på och måla tyckte jag mig se att det glittrade till i alla möjliga olika färger, grönt, rosa, blått..
Tyckte det var ganska lättlackat men eventuellt en aning rinnigt. Men som vanligt vill jag ha bredare pensel...
Den som anar vnl kan jag lugna med att det inte är alls lika tydligt i verkligheten. Jag funderade på om jag skulle köra tre lager lack här men iom att jag skulle till jobbet senare på kvällen så avstod jag, jag ville att det skulle vara ordentligt torrt när jag åkte. ergo bara två lager. =)

uppsamlingpost: diverse lack & en komplimang!

nu spelas: inget, men varför har jag Staffan Stalledräng på hjärnan?

Roligt nog verkar jag ha vunnit en auktion för Sephora by OPI - Looks like rain, dear. Har jagat den och systerlacket What's your point-settia(och får jag nånsin tag i Suzi ska hon banne mig få stå till svars för alla dessa ostiga ordlekar) ända sen bilder började dyka upp sent förra året.
Hursomhelst, jag la ett bud för en dryg vecka sedan och glömde sedan raskt bort hela grejen. Idag låg det plötsligt en begäran om betalning i mailen. Trevligt!



Ett guldigt jullack med regnbågsfärgade glitter i var det alltså. =)

Roligt 2:

När jag häromdagen skulle betala min hudkräm på Body Shop är det första tjejen i kassan säger till mig
"Snyggt nagellack! Vad är det?" så jag tipsade henne om märke och webshop. Då hade jag fortfarande mitt då rätt avskavda Slate of Affairs på mig. Det var första gången någon sett/kommenterat/komplimenterat(heter det så? :o ) mitt nagellack på stan så jag blev jätteglad! Hjälpte verkligen upp en trött dag med huvudvärk!

Roligt 3:

Igår kom mina lack från A England. Väldigt snabbt jobbat!
Här är de, bilder på dem på naglarna kommer senare för jag hade redan lackat om med nytt när de dök upp(posten kommer ibland så sent som halv fem nuförtiden, jag lider med brevbärarna):



Extrabild med blixt + oskärpa. Holo!



Tidigare i veckan eller om det var ännu längre tillbaks kom även dessa läckerheter:


fr v NUBAR Raspberry Truffle, Jewel, Spark, Absolute





ChG Knotty, TTYL samt ORLY Golden Halo


Det är roligt med nagellack :D

Sunday, January 16, 2011

tjackat lack!

nu spelas: Escape Hawaii go Ibiza~Flashbaxx

Nej, självklart hade jag ingen som helst djefla självdisciplin, utan beställde raskt tre lack från a-england... *bara lite generad*

Det blev:

Lady of the Lake
Tristam

samt

Morgan le Fay

Det står att mitt ordernummer är #000005, inte betyder väl det att bara fyra personer beställt innan mig? :O

Saturday, January 15, 2011

oh england my lionheart-a england nagellack

nu spelas: inget, jobbar

Den tristaste sortens bloggpost är väl dem som bara återvinner vad någon annan sagt, men jag blev lite till mig i trasorna, kanske någon annan därute också gillar detta som jag hittade på Nihrida's blog som jag gärna rekommenderar, väldigt trevlig och personlig(och mycket katter....).
Finfina lack! Lady of the Lake och Tristam lockar särskilt.

Tack för ordet ;)

Wednesday, January 12, 2011

BARIELLE Slate of Affairs.

nu spelas: Asatte no houkou OST hörs lite stilla från vardagsrummet

Eftersom jag ändå är inne på Barielle kan jag ju lika gärna beta av högen med otestade lack av det märket, non?

Slate of affairs kommer från nagelbloggerskan Michelle från ALUs kollektion hon skapade tillsammans med Barielle, finns många finfina lack i den kollektionen vill jag lova!
Just denna skapade omedelbart habegär hos mig även om jag låg länge på beställningen, frakten från barielle.co.uk ligger på £10 och det kan man ju tycka är lite häftigt. Det fick bli till att skrapa ihop lite fler för att få det att löna sig.

Det var inte så svårt. *host*


dagsljus...eller nåt...det ös-snöar ute :o



blixt, här syns det fina mikroskimret lite bättre

Ja, det är faktiskt klarblått mikroglitter i, vilket inte är omedelbart synligt men livar upp färgen, särskilt en sån här mulen dag.



inte kanske världens läckraste bild men visar hyfsat hur lacket ter sig mesta tiden, tycker jag

Den här gången hade jag faktiskt inga problem alls med formulan tro't eller ej, utan lacket flöt lagom tunt och fint, det enda man kan anmärka på är den tämligen smala borsten. Dock, överlag oproblematiskt jämfört med mina andra Barielle.

Jag gillar färgen väldigt, väldigt mycket. Hur den känns som åskmoln en sommardag, när man vet att det snart smäller och regnet öser ner som man inte trodde det kunde på sommaren. Schyssta vibbar.

Monday, January 10, 2011

BARIELLE Myrza's Meadow.

nu spelas: detta.

Är det bara jag som får vårkänslor av det här? Inte för att det var vad jag planerade men det var dels en utmärkt rensa-bort-julen-fläkt, dels fick jag en våldsam lust att köpa tulpaner :D

Vilket jag alltid frossar i senvinter/tidig vår. Den riktiga våren lär ju dröja med denna fimbulvinter.

Hursomhelst. Ett gultonat avocadogrönt lack har vi här, med lite spridda glitterflagor. Inte sådär attackpastelligt som brukar se ut som hej kom å hjälp mig mot min hud, utan mer dämpat. Trevligt!

Tyvärr var formulan allt annat än trevlig. Alla Barielles lack som jag beställde förra sommaren lider av samma problem men det här tog nog priset hittills, det var en mardröm att försöka få någorlunda jämnt ditlackat. Det brukar ju klagas på att det blir strimmigt p g a tunn konsistens men det här var tvärtom-tjockt, kladdigt och kletigt och hopplöst att få lagom mängd med på borsten. Det blev inte heller bättre av att jag är darrhänt som en gammal tant...
Jag hoppas dock på att de går att fixa till med några droppar Seche Restore. Eller en halv flaska kanske...

Så lite bilder!


naturligt ljus



Sol! Herregud...

Tog bilden ovanför med den numera rätt trötta julgranen som bakgrund och mellan den och taklampan hade Polarn Pär byggt nät, så-bonusbild på honom(henne?*)




den tog som tur var inte illa upp av att få blixt pang på mitt i synen :P


som så ofta så syns ju glittret bra mycket bättre i flaskan men det är väl en naturlag...

Mycket av glitterpartiklarna syns bara som knottror, var lacket för opakt?
Förutom konsistensen så tycker jag nog att det här lacket är helt okej, jag är inte någon pastellböna av rang så färgen passade mig utmärkt!

*=har namnet Pär någon kvinnlig form? :D

Sunday, January 9, 2011

badgen i marginalen

nu spelas: Telex ~Ça plane pour moi
La just till den fina fina badgen som kan ses ute till höger-klicka gärna den! Skaffa en egen!

Det var väl allt för idag....jobbar trots att jag är rätt duktigt förkyld. Whee...

Thursday, January 6, 2011

ZOYA Shawn.

nu spelas: Winter Story - Chiba Saeko

Jag ska villigt erkänna att jag innan mitt lackintresse bröt ut på allvar inte riktigt begrep dealen med krämlack. För mig var det den absolut tristaste finishen, bara platt, black färg och inget mer. Jag gillar när det glittrar och har sig och har haft en speciell fäbless för saker som är duokroma eller lack/annat smink med en flash som jag tror det kallas, i en annan färg. Minns fortfarande hur coola jag tyckte mina Jane Hellen-läppglans var, rosa med blått skimmer. På gymnasiet... >_<

Bar även ögonskugga som var saffrans/senapsgul with a vengeance på den tiden :O Nu kan jag knappt peta dit kajal med hedern i behåll. Hur fan sminkar man sig?

Det lack som ändrade min syn på krämisarna var BARIELLE A Bouquet for Ava(kan ses på en för mig hyfsat färgmässigt korrekt bild här, även om jag upplever det aningen mörkare, mer kulört och petrol-aktigt. men vissa färger är ju ökända för att ställa till det för kameror, och mycket lite verkar ha hänt sedan vi gick över till digitalt, blåsippor var ett härke även för tio år sen...)

Jag kunde knappt sluta stirra på A Bouquet när jag bar det, i juni nån gång. Det var nåt med den blanka, glassiga ytan som sög in mig. Och vilken färg! Vi kan säga att det blivit en hel del lack till i den färgfamiljen sen dess.

Häromdagen var det dags igen för lite kräm kände jag, och valde ZOYAs Shawn som var en del av höstkollektionen Wonderful. Köpte det och Cola, de andra lockade mindre.

Var lite orolig för hur det skulle gå, jag använde inte Zoyas egna över/underlack och har haft intrycket av att det kan bete sig lite...underligt i vissa kombinationer.

ORLY Bonder och NUBAR Diamont har jag här, och det gick bra. Pust...
(om man däremot slänger ner pasta i en kastrull med ångade, kokande vatten med halvtorrt överlack på naglarna så får man....matt överlack. FYI.)


indirekt ljus



blixt


Lacket var tunt men inte problematiskt att peta dit, jag körde tre lager.
Dumt nog så mörknade lacket synbart medan det torkade, gick att se redan medan jag la på lager #2 & 3 i elljus men såhär morgonen efter så ter det sig ungefär såhär i de flesta belysningar:




Jag som ville ha ett ärtgrönt lack och inte nåt halvvampigt =_=

Skillnaden mellan vått och torrt lack syns bättre här nedan.



Det är ju fint och så, men jag hade önskat att det behållit färgen som den var.

Har någon annan upplevt detta?

Wednesday, January 5, 2011

NUBAR Peacock Feathers.

nu spelas: It disappears in summer «Natsukage -AIRness- Recollection of boyhood remix« från B·INFINITY - Boys Character Only Image Arrangement Album(korta titlar...)

Ville rensa bort julen lite efter glitterfesten här senast som glädjande nog inte var speciellt dryg att ta bort med en dip-burk från Depend(attans vad de är bra!).

Från början var det tänkt att jag skulle hitta ett mellan-lack och sedan gå totalt över bord på nyårsafton...bara för att man jobbar behöver man ju inte vara totaltråk. Dock hade jag varken ork eller lust när det var dags så detta fick hänga med in i det nya året.

Dumt då att det var såpass beigt.
Jag hade betydligt högre förhoppningar än vad som infriades här, kolla flaskan till att börja med:


man kan skymta både grönt, brun/orange och rosa/lila om man tittar noga här...


Men vad jag fick var det här:



Bah. Bläckblå bas med lila skimmer. Men sen då?

Inte ens blixtbilder lockar fram några större förtjänster.




Lovar runt, håller tunt tycker jag. Inte för att det är fult på eller så, men kunde ju varit så mycket meeera :O

Knepigt att lacka med också, har annars inte haft problem att tala om vad gäller Nubar men här är basen förskräckande tunn och efter första lagret undrade jag verkligen hur det här skulle sluta. Det fick bli fyra lager på vissa av naglarna. Hm.



Tänk om det sett ut som i flaskan! Tänk om...

Tuesday, January 4, 2011

CHINA GLAZE Ruby Pumps

nu spelas: 6-nin wa itsudemo issho från Azumanga Daioh OST 2

Det blev visst 'default-jullacket' Ruby Pumps i det här hushållet iallfall, trots att jag sneglat på både OPI Smitten with mittens och en del annat. Det kändes som om jag måste pröva, och första julen som fullfjädrad lackdåre så fick det faktiskt vara så!

Lackade på kvällen den 23 och bytte inte förrän sex dagar senare, när bilden togs. Appliceringen var varken bu eller bä, har full förståelse för att det krävdes tre lager, glitterpartiklarna måste ju kunna skina igenom.

Och de gör de! Herregud...rena rama discot på naglarna ju. Ingen brist på julstämning i casa sparris. Det ser, som det heter, dessutom MYCKET ballare ut i verkligheten. En sunkig blixtbild gör icke detta rättvisa. Tack för ordet. :D